Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag mijn hond naar de trimsalon?

Uw puppy mag vanaf 12 maanden naar de trimsalon hier kan hij dan een gratis puppyuurtje mee maken. Hier kan de hond aan de geurtjes en geluiden wennen. Meestal is het zo dat de hond het bezoek aan de trimsalon dan als minder stressvol ervaart. Ook is heel belangrijk dat de puppy zo vroeg mogelijk met een borstel in aanraking komt.

Hoe vaak moet een hond naar de trimsalon?

Omdat er zo veel verschillende rassen zijn is het, het makkelijkste om even te bellen of een email te sturen om te kijken wat het beste bij uw hond past. Maar even een kleine richtlijn: Poedel, Maltezers of Shih-Tzus  komen om de 8-10 weken naar de trimsalon. Ruwharige vachten komen 2-4 keer per jaar. Rassen zoals de Cockerspaniel of een Golden Retriever komen gemiddeld 4-6 keer per jaar. Ook komen er kortharige rassen naar een trimsalon dat is ook tussen de 2-4 keer per jaar.

Doet het plukken pijn.

Nee het plukken doet geen pijn. Het is wel heel belangrijk dat de vacht van uw hond plukrijp is. Dat kan ik prima beoordelen. Het kan echter wel voorkomen dat de vacht veranderd vanwege castratie. Daardoor is het soms niet mogelijk te plukken vanwege de pijn.

,,Kortharige honden hoeven niet naar de trimsalon''

Dat klopt niet. Ook kortharige honden kunnen flink verharen. Bij de trimsalon kan de kortharige hond net zo als de langharige hond van zijn overtollige vacht verlost worden. 

Scheren of knippen van een ruwharige hond.

Het is heel erg belangrijk dat een ruwharige hond geplukt wordt. Het kan voorkomen dat dit niet mogelijk is omdat de conditie van de vacht niet goed is. Maar de vacht kan door het scheren van structuur veranderen. De vacht kan zachter worden of verliest zijn kleur. Het kan ook tot huidproblemen lijden maar dat hoeft niet. Na een keer scheren kan de vacht soms nog herstellen. Is er vaker geschoren dan lukt dat meestal niet meer. Toch kan niet altijd geplukt worden. Bijvoorbeeld als de structuur van de vacht al veranderd is vanwege castratie. De hond kan ook te oud zijn en daardoor niet meer lang staan. Hier kan de behandeling verkort worden door bijvoorbeeld scheren.

 

Waarom is mijn hond vaak zo moe als hij/zij terug komt van de trimsalon?

Een trimbehandeling kan heel vermoeiend zijn voor een hond. Een trimbehandeling duurt gemiddeld twee uur maar kan ook langer duren. Hoe lang het duurt ligt aan het soort trimbehandeling. De hond doet allemaal nieuwe indrukken op en staat langdurig stil. Dat kan vermoeiend zijn voor de hond.

Heeft mijn hond het in de zomer niet veel te warm?

Nee, In de zomer heeft de vacht een isolerende werking en beschermt tegen de zon.  In de winter geeft de vacht isolatie voor de kou.

Wat verstaat men onder scheren?

Scheren betekent inkorten van de vacht met behulp van een tondeuse. Hier kan men kiezen voor verschillende lengtes. De lengte van de vacht is afhankelijk van wat de klant wil en in welke staat de vacht is. Het kan ook voorkomen dat de vacht wat korter of geheel kort geschoren moet worden omdat er erg veel klitten in zitten.

Kan ik mijn hond ook in de winter laten trimmen.

Ja dat kan. Belangrijk is het borstelen thuis of bij de trimmer. Zodat er geen klitten in de vacht komen en de hond niet helemaal kaal geschoren hoeft te worden. Hij kan wel geschoren worden maar het is beter van niet in de winter.

Het is sowieso niet verstandig om de hond zowel in de winter als in de zomer heel kort te scheren omdat de vacht de hond tegen de kou en zon beschermt.

Hoe vaak kan ik mijn hond wassen?

In principe kunt u uw hond met regelmaat wassen of laten wassen. Wel belangrijk hierbij is dat u hondenshampoo gebruikt. Gebruik geen mensenshampoo want dat heeft een ander pH-waarde en kan de huid en de vacht van uw hond aantasten.

Kan ik alleen de nagels laten knippen?

U kunt uiteraard ook alleen voor het knippen van de nagels naar de trimsalon komen. De kosten hiervan kunt u vinden op de tarievenlijst. 

Kan mijn hond ook alleen gewassen worden in de trimsalon?

Ja dat is mogelijk. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de hond.

Bij welk maat behoord mijn hond ?

S

Chiwawa, Dwergkees, Yorkshire terriër, Havaneser, Maltezer, Jack Russel, Mopshond, teckel etc.

 

M

Chairn Terrier, Cocker Spaniel, dwergpoedle, Westhighland White Terrïer, Shiba Inu, Beagle, Boomer, Shih-tzu  etc. 

 

L

Australian Shepherd, Bearded Collie, Doodle, Border Collie, Setter, Golden Retriever, Labrador, Samojeed, Schapendoes, Mechelse Herder, Husky, Nova Scotia Duck Toling Retriever etc.

 

XL

Berner Sennen hond, Standaard Poodle, Chow Chow, Akita, Rotweiler, Oud duitse Herder

 

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken. Bij vragen kunt u ook altijd bellen of contact met mij opnemen via het contactformulier.