Behandelingen

minding-free-img

Bij een standaard behandeling zijn de volgende dingen inbegrepen:

  • Nagels knippen
  • Oren schoonmaken indien nodig
  • Voetzolen vrij scheren
  • Wassen en föhnen
  • Kammen

Afhankelijk van het ras wordt de hond geplukt, gestript, geschoren, geknipt, geëffileerd of ontwolt.

grooming-free-img

Belangrijk om te weten: Ik werk op afspraak. Ik geef uw hond zo veel tijd als hij nodig heeft en ik bel u zodra uw hond klaar is.

Uitleg van de verschillenden technieken

Nagels knippen + Oren schoonmaken

De nagels worden indien nodig bij elke standaard behandeling geknipt.

De oren worden bij elke standaard behandeling gecontroleerd - zijn de oren vies worden deze schoongemaakt en indien nodig ook geplukt. Het kan gebeuren dat de oren heel vies zijn in dat geval kan de hond een oorontsteking hebben. Het is dan verstandig deze oorontsteking eerst te laten behandelen.

Wassen + Föhnen

De hond wordt twee keer gewassen. Wassen doe ik de hond met een milieuvriendelijke shampoo. Nadat de hond twee keer gewassen is wordt afhankelijk van de vacht van de hond conditioner gebruikt. De hond wordt goed uitgewassen en dan geföhnd, zodat de vacht goed droog is om hem in model te kunnen zetten.

Borstelen en Kammen

Dat is een van de belangrijkste taken die ook voor elke trimbeurt gedaan wordt. De eigenaar moet zijn eigen hond uiteraard ook heel goed borstelen en kammen. Is een hond goed geborsteld en gekamd dan is de kans heel klein dat een hond kaal geschoren moet worden. Als er klitten in de vacht zitten is het zeer pijnlijk en daarom vaak onmogelijk om deze eruit te borstelen. Veel klitten in een vacht betekent dat ik er meer tijd aan kwijt ben.

Graag geef ik u advies over het borstelen van uw hond. Neem dan uw borstelgereedschap mee.

Knippen en Effileren

Honden met een knipvacht worden meestal geknipt met een schaar. Dat zijn vaak rassen met krulhaar zoals de poedel. Hiervoor moet het dier wel heel goed geföhnd zijn en de vacht de juiste structuur hebben.

Een effileerschaar wordt vaak gebruikt voor het uitdunnen van de vacht. Dit kan worden toegepast bij rassen zoals de Cavalier King Charles Spaniel of  de Golden Retriever.

Veel vachten kunnen ook met een effileerschaar geknipt worden. Hierbij wordt een mooier resultaat bereikt want dan ziet de vacht er wat natuurlijker uit.

Scheren

Bij deze behandeling wordt de vacht ingekort op de gewenste lengte met behulp van een tondeuse.

Hiervoor wordt vaak gekozen om het onderhoud van de vacht zo laag mogelijk te houden. Soms moet een hond heel kort geschoren worden omdat hij heel veel klitten heeft. Of de klant vindt het gewoon mooi staan dat de vacht wat korter is geschoren.

Ontwollen

Honden met veel ondervacht laten in de ruiperiode dat haar los. Deze zogenaamde onderwol ligt dan bij u in huis. Door de hond tijdens de ruiperiode te laten ontwollen heeft u veel minder haar in huis en de hond is sneller van de rui af.

Ontwollen doe ik middels veel kammen en borstelen. Coat-king, wassen en föhnen helpt hier ook enorm bij om van de losse haren af te komen.

Plukken

Deze behandeling wordt bij ruwharige honden toegepast. Hierbij wordt de bovenste ruwe laag van de haren geplukt als deze ,,trimrijp" is.  Dat betekent dat deze haren goed loszitten en deze daardoor gemakkelijker te plukken zijn. De zachte onderwol blijft staan.

Plukken wordt vaak alleen maar met de hand gedaan of met een plukmes /pluksteen. Daarom duurt een plukbehandeling vaak langer dan een andere behandeling.

Vaak hoeven plukrassen maar 2 keer in het jaar naar de trimsalon. Soms kan het zijn dat het haar niet helemaal goed te plukken is. Dan moet de hond nog een keer terug komen om de later gerijpte haren te laten verwijderen voor een strakker resultaat.

Strippen

Honden met een ruwhaarvacht kunnen in plaats van geplukt ook gestript worden. Hierbij wordt de hond deels geplukt dus er blijft een deel van de bovenste ruwe vacht staan. Deze wordt dan na drie maanden eruit geplukt. Uiteindelijk bestaat de vacht dan uit drie lagen - de ondervacht, de eerste stripvacht en dan de tweede stripvacht. De hond moet dan elke drie maanden gestript worden. Voordeel is dat de hond nog een deel van zijn bovenvacht behoud en zo beschermd is voor verschillende weersomstandigheden.

Extra behandelingen

Opfrisbeurt

Bij een opfrisbeurt wordt de hond heel goed gekamd en geborsteld. Er wordt naar klitten gekeken en indien mogelijk eruit gekamd (anders eruit geschoren). Indien nodig worden de nagels en de oren schoongemaakt. Het gezichtje wordt geknipt als u dat wens. En tot slot wordt er nog een lekker geurtje op de hond gedaan als dat gewenst is.

       - Dit is een behandeling om klitten te voorkomen.

Deze behandeling kost 25 euro en is alleen mogelijk als niet heel het vacht van uw hond vervilt is.

Kleine Behandeling

Bij een kleine behandeling worden de nagels geknipt, de oren schoongemaakt de hond wordt gewassen en geföhnd. De voetzolen worden geschoren en het gezichtje wordt geknipt. Indien gewenst wordt nog een parfum opgedragen. Deze beurt kan 4 weken na een standaard behandeling uitgevoerd worden als dat gewenst is.

De behandeling kost vanaf €32,50/ €42,50/ €52,50 euro (is afhankelijk van de grote van de hond).

Puppyuurtje

Als uw hond alle vaccinaties gekregen heeft mag de puppy komen voor een GRATIS puppyuurtje. Hier doet de pup verschillende indrukken op. Hij maakt kennis met de verschillende geurtjes in de trimsalon. Ook met de borstel en de kam, de trimtafel en de föhn. Zo heeft de hond al wat ervaring op gedaan en zo is de kans kleiner dat de hond de volgende trimbehandeling als vervelend ervaart.

Het puppyuurtje is vanaf 12 weken tot en met vier maanden.

Puppybehandeling

Ook de puppybehandeling kan pas gedaan worden als de hond helemaal ingeënt is. Bij voorkeur heeft de puppy al een puppyuurtje achter de rug en kan nu van een puppybehandeling genieten.

Bij een puppybehandeling worden de voetzolen geschoren, de nagels geknipt en de oren schoon gemaakt indien nodig. De puppy wordt geheel geborsteld en het gezichtje wordt geknipt.

Deze behandeling kost 15 euro en is vanaf 12 weken tot en met vier maanden.

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken. Bij vragen kunt u ook altijd bellen of contact met mij opnemen via het contactformulier.